JEZIVI NOVI DETALJI! ZNALI SU DA JE PODMORNICA NEISPRAVNA: Momak (19) koji je izgubio život imao loš predosećaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 07:46

JEZIVI NOVI DETALJI! ZNALI SU DA JE PODMORNICA NEISPRAVNA: Momak (19) koji je izgubio život imao loš predosećaj

Drama i neizvesnost oko sudbine petoro putnika u podmornici "Titan" završila se tragično.

Iako se od nedelje, kada se malom plovilu izgubio svaki trag, odbrojavalo koliko im je kiseonika ostalo u rezervi i verovalo da će se ipak izvući živi, vest o stravičnoj pogibiji putnika koji su se upustili u avanturu u Atlantiku, da bi na dubini od skoro četiri kilometra izbliza videli olupinu broda "Titanik", uznemirila je javnost, ali i otvorila mnogo pitanja i nedoumica. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Smrt petoro putnika u "Titanu" bila je trenutna usled implozije koja se dogodila, pod još nerazjašnjenim okolnostima, i plovilo se u sekundi pretvorilo u krhotine.

Prema procenama stručnjaka, niko od njih nije bio svestan da će doći do eksplozije, koja se odjednom desila. Ostaci podmornice pronašao je robot, nedaleko od olupine "Titanika", na nepunih 500 metara od ostataka čuvenog broda, dok tela nastradalih, nažalost, verovatno nikada neće biti pronađena.

Američke, kanadske i francuske spasilačke službe bile su angažovane u punom kapacitetu danima. I sa neba, na površini mora i u dubini okeana tragali su za nestalom podmornicom kojoj se svaki trag izgubio samo sat i 45 minuta pošto je zaronila.

Sada se ispostavilo da je američka obalska straža još u nedelju registrovala akustičnu anomaliju koja je sugerisala na imploziju ubrzo pošto je "Titan" izgubio kontakt sa matičnim brodom "Polarni princ", što je otvorilo pitanje zbog čega je to tek objavljeno posle nesreće.

Potonula su, tako, i sva predviđanja i spekulacije da su zvukovi detektovani tokom nedelje došli od putnika iz "Titana", ispostavila su se kao pogrešna. Kontraadmiral Džon Mauger iz Američke obalske straže, koji je vodio spasilačku misiju, naveo je da će angažovana plovila ostati u vodama Atlantskog okeana, kako bi prikupili što više podataka o tome šta je moglo dovesti do tragičnog ishoda.

- Znam da svi imaju mnogo pitanja o tome na koji način se tragedija dogodila, kada i gde. Prikupićemo što više informacija kako bismo dali odgovor na sva ova pitanja. Ovo se desilo u zabačenom, udaljenom delu okeana, sa ljudima iz više zemalja. Ovo je vrlo složen slučaj, ali sam uveren da ćemo pronaći odgovore - rekao je Mauger.

Podmornica "Titan" vlasništvo je američke kompanije "Oušn gejt" koja je osnovana 2009. godine. Jedan od njenih osnivača bio je i Stokton Raš, ujedno i njen izvršni direktor, jedan od putnika koji su tragično nastradali u eksploziji "Titana". Od 2021. godine "Oušn gejt" je počela da "Titanom" vodi turiste do olupine "Titanika". Kartu za ekskluzivno putovanje mogli su da priušte samo oni sa debljim novčanikom, jer je cena ulaznice dostigla cifru od 250.000 dolara.

Zapanjujući je bio podatak da podmornica nije imala bezbednosni sertifikat i da su se pored svega toga putnici usudili da krenu na dubinu od 3.800 metara gde leži još od 1912. godine raspadnuti brod "Titanik". Otvara se veliko pitanje da li su svi oni bili upozanti sa eventualnim posledicama i ako jesu, da li je, i pored toga, želja za pustolovinom bila jača od svega.

Strani mediji tvrde da je momak (19) koji se na ovo putovanje uputio sa svojim ocem, bio protiv odlaska, tvrdeći da ima strah i loš predosećaj povodom puta. Ipak, otišao je sa ocem na put, želeći na taj način da ispuni želju svog roditelja na "Dan očeva".

 - Sulejman je imao osećaj da nešto nije u redu i nije mu se išlo. Bio je Dan očeva i prilika da prožive nešto neverovatno zajedno. Želeo je avanturu života baš kao i njegov otac. Šahzda je to baš želeo i onda je i Sulejman pristao, on bi učinio sve za svakoga - ispričala je ožalošćena rođaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SNIMAK IMPLOZIJE PODMORNICE: Smrvljena u sekundi, mozak to ne može da procesuira (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023

Smrt petoro putnika u "Titanu" bila je trenutna usled implozije koja se dogodila, pod još nerazjašnjenim okolnostima, i plovilo se u sekundi pretvorilo u krhotine...Prema procenama stručnjaka, niko od njih nije bio svestan da će doći do eksplozije, koja se odjednom desila...Smrt im je izvesno bila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.