JEZIVA TRAGEDIJA: Trogodišnji dečak pištoljem slučajno ubio jednogodišnju sestru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 07:50

JEZIVA TRAGEDIJA: Trogodišnji dečak pištoljem slučajno ubio jednogodišnju sestru!

Trogodišnje dete smrtno je pucalo u svoju jednogodišnju sestru iz neobezbeđenog pištolja u kući u Kaliforniji.

U Kaliforniji se desila tragična nesreća u kojoj je trogodišnje dete slučajno pucalo u svoju jednogodišnju sestru iz neosiguranog pištolja u njihovoj kući. Incident se dogodio u mestu Folbruk, a nakon poziva, šerifovi zamenici su stigli na lice mesta i pronašli devojčicu sa povredom glave.

Hitna pomoć je odmah pozvana i dete je prevezeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u bolnicu Palomar, ali nažalost, proglašeno je mrtvim oko 8.30 sati. Šerifovo odeljenje je izrazilo saučešće porodici i svima koji su pogođeni ovom tragedijom. Istražitelji su utvrdili da je trogodišnje dete imalo neosiguran pištolj pre pucnjave, te se trenutno vrši istraga kako bi se utvrdile okolnosti smrti. Medicinska kancelarija će obaviti obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Nažalost, ovo nije izolovan slučaj. U poslednjih nekoliko meseci, nekoliko sličnih tragičnih incidenata se desilo u Sjedinjenim Američkim Državama. U Indijani, četvorogodišnja devojčica je izgubila život kada ju je njen petogodišnji brat slučajno upucao dok su se igrali pištoljem. U Kentakiju, sedmogodišnje dete je slučajno pucalo i ubilo petogodišnje dete u njihovom domu.

Prema organizaciji "Everytown Research & Policy", koja prati medijske izveštaje o incidentima u kojima su deca mlađa od 18 godina slučajno pucala na sebe ili druge, ove godine je zabeleženo najmanje 186 takvih slučajeva u SAD-u, što je rezultiralo sa 66 smrtnih slučajeva i 128 povređenih.

Ovi slučajevi ukazuju na važnost obezbeđivanja vatrenog oružja u kućama gde se nalaze deca. Sigurno skladištenje i držanje vatrenog oružja van domašaja dece mogu pomoći u sprečavanju ovakvih tragedija. Takođe je važno podići svest o bezbednosti vatrenog oružja i pružiti edukaciju deci o opasnostima i pravilnom postupanju u vezi s oružjem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.