JESMO LI ZABORAVILI NA GAZU? Broj mrtvih prešao 30 000, a 70 procenata žene i deca! SVET NEMO POSMATRA TRAGEDIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 13:23

JESMO LI ZABORAVILI NA GAZU? Broj mrtvih prešao 30 000, a 70 procenata žene i deca! SVET NEMO POSMATRA TRAGEDIJU

Izrael se suočava sa sve većim globalnim pritiskom da zaustavi sukob.

Više od 30.000 ljudi je ubijeno u Gazi od početka rata Izraela sa Hamasom, saopštilo je u četvrtak ministarstvo zdravlja u opkoljenoj enklavi.

Izrael se suočava sa sve većim globalnim pritiskom da zaustavi sukob, ali je njegova kampanja u Gazi ipak zadržava ključnu podršku Sjedinjenih Država.

SAD su ranije ovog meseca predložile "privremeni prekid vatre" u Ujedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nacijama, ali su stavile veto na pozive za trenutni prekid sukoba.

Broj mrtvih trebao bi da upozori na još veća razaranja i žrtve koje će se neminovno desiti ako Izrael istraje u nameri da napadne Rafu, grad na jugu Gaze.

Treba reći da Ministarstvo zdravlja Gaze ne pravi razliku između civila i boraca, ali je u nedavnim ažuriranjima saopštilo da su oko 70 odsto žrtava žene i deca.

Nezavisne potvrde ove cifre nema, ali svakodnevni izveštaji i snimci sa terena potvrđuju kroz koliko stradanje prolaze Palestinci u Gazi pritisnuti napadima "IDF-a", podržanog od strane Vašingtona.

Izvor: Srbija Danas/M.B.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael i Palestinci: Broj poginulih u Gazi premašuje 30.000, saopštilo je ministarstvo koje vodi Hamas

Izvor: Danas, 29.Feb.2024

Još 70.000 Palestinaca povređeno je tokom rata, prema informacijama koje je objavila ekstremistička organizacija Hamas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.