JERMENI I AZERI POSTIGLI DOGOVOR: Sutra od ponoći počinje dugoočekivano primirje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 21:13

JERMENI I AZERI POSTIGLI DOGOVOR: Sutra od ponoći počinje dugoočekivano primirje!

Oglasili su se predstavnici Nagorno-Karabaha

Predstavnici Jermenije i Azerbejdžana postigli su dogovor o humanitarnom primirju, koje će biti na snazi od ponoći 18. oktobra. To je izjavio portparol predsednika Nagorno-Karabaha Vagram Pogosijan. Podsetimo, borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čas i delimična mobilizacija. U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati.

Video ispod: Jedno primirje je već bilo proglašeno pre 7 dana, ali su obe strane nastavile sa neprijateljstvima

Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmena ratnih zarobljenika tela poginulih i dodatno dogovore konkretne mere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.