JAGODINA: Beba kojoj je majka lomila kosti oporavlja se

Izvor: Kurir, 13.Jan.2015, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAGODINA: Beba kojoj je majka lomila kosti oporavlja se

JAGODINA - Beba koja je pre dva meseca oduzeta od roditelja zbog sumnje da je majka povređivala, uspešno se oporavlja u novoj hraniteljskoj porodici u okolini Jagodine.

Dečak Đ. B. star osam meseci iz jagodinskog sela Slatina predat je hraniteljskoj porodici nakon sanacije višestrukog preloma desne nadlaktice i ključne kosti na Dečijoj klinici u Tiršovoj.

Te povrede su utvrđene 1. novembra, kada je beba >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << primljena na odeljenje pedijatrije jagodinske Opšte bolnice, nakon čega je dežurno osoblje slučaj prijavilo policiji. Zbog sumnje da ga je majka J. B. (17), inače osoba sa mentalnim i intelektualnim smetnjama, povređivala, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici, a stručnjaci Centra za socijalni rad procenili da je ona to učinila nehotice.

Prema rečima direktorke te ustanove Biserke Jakovljević, adaptacija deteta na novo okruženje odvija se po planu.

"Otac ga povremeno viđa, a majka ne, jer je u toku sudski postupak protiv nje. Mi uporedo radimo procenu, ali još ne možemo da predvidimo da li će povratak bebe u matičnu porodicu biti moguć", kazala je Jakovljević.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.