Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"JA LUPIM CIFRU..." Danica Maksimović se razgolitila kao seksi recepcionarka u "Hajde da se volimo", a sada priznaje da je za to tražila OGROMNE PARE (VIDEO)

Danica kaže da u karijeri nije pravila kompromise i da je o svakoj ulozi razmislila pre nego što ju je prihvatila. Tako je bilo i sa ulogom šefice recepcije u filmu Lepe Brene “Hajde da se volimo”.

- Ne pravim kompromise, u umetnosti toga nema. Ponekad napravim izlet kao kada me je pozvao producent Raka Đokić. Pozvao me je da učestvujem u dokumentarcu Lepe Brene i za mene je to sve bilo drugačije nego ono što sam radila sa svojim kolegama. Nisam znala šta se od mene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << traži i ja lepo njima kažem: “Znate li vi da sam ja skupa glumica” i ja lupim cifru koliko želim da me plate, na šta oni odgovore da nema problema. Reditelj sve to lepo ispoštuje. Predivno smo se družili i sve je bilo na jednom profesionalnom nivou - kaže glumica.

Iako je nedavno napunila 64 godine, glumica i dalje pleni i važi za jednu od najlepših glumica na Balkanu. Ona priznaje da godine ne broji, da se ponaša, oblači i priča onako kako se oseća. Kako je vrlo aktivna na društvenoj mreži Instagram, glumica priznaje da joj stižu nepristojne ponude u porukama, ali i svakakvi komentari.

- Ima svega, nepristojnih ljudi, poruka, ali ja to sve blokiram. Dopala sam se mlađim generacijama zbog mog aktivnog učestvovanja na društvenim mrežama. Stižu mi razne nepristojne poruke. Šokiram se pogotovo jer su to uglavnom mlađi ljudi, ali treba razumeti i njih, jer su oni uglavnom bez posla i nemaju šta da rade, pa im je lakše tako. Kada su pristojne poruke, rado odgovorim - kaže Danica, a na pitanje da li joj se isto tako udvaraju mlađi muškarci, odgovara.

- Moja energija privlači mlađi svet i moj Instagram nalog je drugačiji od onoga što se servira danas, a to su fotografije gde je sve na izvolte. Isključivo moja prirodnost i harizma im verovatno daju za pravo da pokušaju da priđu nekoj tako normalnoj osobi kao što sam ja. Mislim da sam nakon svih životnih turbulencija ostala normalna. Nije lako biti Danica Maksimović, raditi 41 godinu i raditi u penziji više nego ikad - ističe glumica koje je nedavno pobrala ovacije na premijeri predsave “Ožalošćena porodica”.

Danica je nekoliko decenija u vanbračnoj zajednici sa Todetom Lolićem, sa kojim ima sina Miloša, ali se sa njim retko pojavljuje u javnosti.

- Mi čuvamo to, zašto bi to bilo toliko transparentno ako se ne mora. Moj posao je javni posao, to gledaju ljudi, to mogu da ocenjuju, ja tu ne mogu da se ljutim, a brak uvek možemo da stavimo u naš lepi zamak i da tu živimo. Prijatelji i rodbina znaju kakvi smo - kroz osmeh kaže glumica i priznaje da joj nedostaje sin Miloš, koji živi u Americi, gde radi kao reditelj.

- Ne čujem ga i ne vidim nekad po dva do četiri meseca i mnogo mi je teško zbog toga. Gledam da bar na njegovu premijeru odem, i to je za mene uvek korak napred. Da vidim šta radi, kako je, da osetim to sve, a sve što radi, radi fenomenalno - ponosno kaže Danica, koja sa sinom razgovara kao sa umetnikom:

- Mi smo nekako jako osetljivi jedno na drugo i sve što on kaže ne, ja to poštujem. To je meni mnogo lepo, zato što se međusobno cenimo kao umetnici, ali se ne mešamo jedno drugom u rad. Veoma sam srećna što on zna da ceni i što me pušta da radim i jedva čekam da dođe da vidi “Ožalošćenu porodicu” i da vidi kakva je moja uloga Sarke. Sigurna sam da će mu se dopasti jer je drugačije od svih dosadašnjih uloga. Imam svoj put iako sam u penziji. On kada dođe voli da čuje moje mišljenje.

Danica je svojevremeno bila deo filma o Lepoj Breni, zato smo je pitali da li bi sada pristala da glumi u ostvarenju o nekoj novoj pevačici.

- Zavisi šta i kog je formata. Ovo vreme nosi nešto drugo i to nije isto, drugačije je bilo u staroj Jugoslaviji, lepoj i velikoj zemlji. Ja sam bila zvezda za kojom su išli fotoreporteri. Danas je sve šturo, nema novca, poštovanja, raskoši, glamura.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"MNOGO MI JE TEŠKO ZBOG TOGA" Danica Maksimović ima sina iz vanbračne zajednice od kojeg je RAZDVOJENA (VIDEO)

Izvor: Blic, 22.Jan.2018

Danica kaže da u karijeri nije pravila kompromise i da je o svakoj ulozi razmislila pre nego što ju je prihvatila. Tako je bilo i sa ulogom šefice recepcije u filmu Lepe Brene “Hajde da se volimo”...- Ne pravim kompromise, u umetnosti toga nema. Ponekad napravim izlet kao kada me je pozvao producent...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.