Izvršiteljka Aleksandra Trešnjev o izvršenju i mogućnostima naplate dugovanja: Kad god postoji mogućnost za konstruktivno rešenje, mi ga ishodujemo

Izvor: Prva.rs, 22.Nov.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršiteljka Aleksandra Trešnjev o izvršenju i mogućnostima naplate dugovanja: Kad god postoji mogućnost za konstruktivno rešenje, mi ga ishodujemo

„Nemojte čekati izvršenje, platite svoje dugove“, poručila je na samom početku razgovora Aleksandra Trešnjev.
Ona je objasnila kada stupaju na scenu izvšitelji:

Kada se parnični postupak okonča, donese prvostepena presuda, kada ona bude ispitana od strane drugostepenog suda po žalbi, ona stiče određena svojstva – pravosnažnosti i izvršnosti. Tada poverilac može da se obrati sudu i zatraži da sud dozvoli prinudno izvršenje. U tom intervalu, od kada presuda postane >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << izvršna do momenta kada se poverilac obrati izvršnom sudu da mu dozvoli da uđe u postupak prinudnog izvršenja, dužnik ima vremena da izmiri svoje dugovanje.
Najveći broj predmeta se okonča vrlo konstuktivno. Izvršitelji su obučeni za adekvatan pristup dužnicima i „kad god postoji mogućnost za konstuktno rešenje, mi ga ishodujemo“, istakla je Trešnjev.

Kako se naplaćuju dugovanja, kakve mogućnosti stoje na raspolaganju izvršiteljima, kada se pleni imovina, da li se ona nužno prodaje, šta se dešava kada dužnik nema imovinu, šta se dešava ako podstanar napravi dugovanja, da li će poslodavac snositi troškove ako štiti zaposlenog dužnika…saznajte u nastavku video priloga.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.