Izvor: Southeast European Times, 31.Mar.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvestioci SE predstavili izveštaj o reformama u Albaniji

30/03/2009

TIRANA, Albanija -- Izvestioci Saveta Evrope (SE) Dejvid Vilšir i Jako Lakso predstavili su izveštaj savetu u subotu (28. marta) u vezi sa najnovijim reformama u Albaniji. Lakso i Vilšir pripremili su svoj izveštaj posle misije utvrđivanja činjenica u februaru. U dokumentu je kritikovano usvajanje novog kontroverznog zakona o lustraciji prošlog decembra bez širokog političkog konsenzusa, ali je pozdravljena odluka vlade da se odloži njegovu implementaciju. Zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << se propisuje da svi zvaničnici prođu istragu kako bi se utvrdilo da li su sarađivali sa tajnim službama iz vremena komunizma.

U međuvremenu, šef delegacije Evropske komisije u Tirani Helmut Lohan izjavio je u nedelju da vlada mora garantovati veću stabilnost u javnoj administraciji. On je ukazao da je Unija obezbedila 200 miliona evra pomoći za to. (Balkan Veb, Telegrafi, BBC, Njuz 24, Šekuli, Klan - 29/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.