Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski ministar pozvao na bojkot »Mekdonaldsa«

JERUSALIM - Izraelski ministar zdravlja Jakov Licman založio se danas za manje konzumiranje brze hrane u Izraelu i na bojkot lanca restorana "Mekdonalds".

"Nema potrebe da se jede brza hrana. Ne u našoj zemlji", rekao je Licman na kongresu kardiologa, dodajući da je "Mekdonalds' nepotreban".

Licman je rekao da je potrebno obrazovati djecu da ne jedu brzu hranu i slatkiše, ističući da će se Ministarstvo zdravlja u tom smislu fokusirati u budućnosti na "prevenciji".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Izraelska kuhinja je generalno zdrava sa tradicionalnim sastojcima koji se vezuju za ishranu u području Sredozemlja, ali je brza hrana, takođe, popularna.

Licmanovi komentari su neobični jer je on precizirao lanac restorana brze hrane, navodi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HUMUS I FALAFEL, UMESTO BIG MEKA Izraelski ministar pozvao na bojkot "Mekdonaldsa"

Izvor: Blic, 12.Apr.2016

Izraelski ministar zdravlja Jakov Licman založio se danas za manje konzumiranje brze hrane u Izraelu i na bojkot lanca restorana "Mekdonalds"...- Nema potrebe da se jede brza hrana. Ne u našoj zemlji - rekao je Licman na kongresu kardiologa, dodajući da je "Mekdonalds' nepotreban"...Licman je rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.