Izraelska vojska gadjala kuću lidera Hamasa u pojasu Gaze

Izvor: Beta, 16.Maj.2021, 09:19

Izraelska vojska gadjala kuću lidera Hamasa u pojasu Gaze

Izraelska vojska je danas rekla da je gadjala kuću od najvišeg lidera Hamsa u Gazi posle gotovo nedelju dana žestokih udara iz vazduha i raketne vatre na Izrael sa palestinske teritorije kojom vlada ta islamska ekstremistička organizacija.Vojni portparol brigadni general Hidai Zilberman izjavio je danas za izraelski vojni radio da je vojska gadjala kuću Jehije Sinvara, najvišeg lidera Hamasa na toj teritoriji koji se po svoj prilici krije s ostatkom rukovodstva.Kuća Sinvara se nalazila u gradu Kan Junis na jugu pojas Gaze, a izraelska vojska je rekla da je gadjala i kuću njegovog brata. Ostalo je nejasno da li su oni delili porodičnu kuću.Hamas i islamski džihad su potvrdili pogibiju 20 svojih boraca od početka sukoba u ponedeljak uveče, dok Izrael tvrdi daje taj broj mnogo veći.Hamas i druge ekstremističke organizacije ispalile su oko 2.000 raketa na Izrael od početka sukoba pošto je napetost na čestom mestu nasilja u Jerusalimu kulminirala proteklog vikenda zbog pretnje iseljavanjem palestinskih porodica iz jednog kvarta u istočnom delu grada.Izrael je izveo stotine udara iz vazduha širom osiromašene i blokirane teritorije i srušio nekoliko višespratnica uključujući i jednu ukoj su bile kancelarije Asošiejted presa i drugih medija.U najnovijem sukobu, najgorem od rata 2014. godine u ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelska vojska gađala kuću lidera Hamasa u pojasu Gaze

Izvor: Danas, 16.Maj.2021

Izraelska vojska je danas rekla da je gađala kuću od najvišeg lidera Hamsa u Gazi posle gotovo nedelju dana žestokih udara iz vazduha i raketne vatre na Izrael sa palestinske teritorije kojom vlada ta islamska ekstremistička organizacija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.