Izraelska vlada odobrila oslobadjanje 104 Palestinca

Izvor: Blic, 29.Jul.2013, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vlada odobrila oslobadjanje 104 Palestinca

Izraelska vlada odobrila je danas puštanje iz zatvora 104 palestinska zatvorenika, kako bi na taj način pokazala dobru volju za obanavljanje mirovnih pregovora.

Oslobadjanje palestinskih zatvorenika bio je deo dogovora izraelskih i američkih vlasti koji podrazumeva otpočinjanje preliminarnih razgovora o mogućem razrešenju izraelsko-palestinskog spora. Većina oslobođenih bila je osudjena na 20 i više godina zatvora, prenosi Gardijan (Guardian).

Palestinci su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ranije upozorili da bez puštanja njihovih ljudi iz izraelskih zatvora neće učestvovati u razgovorima koji u utorak počinju u Vašingtonu.

Odluka Vlade Izraela doneta je preglasavanjem ministara, uz 13 glasova za i sedam protiv, nakon emotivnog govora premijera Benjamina Netanjahua.

- Ovo nije lak trenutak za mene. Nije lako ni ministrima. Nije lako posebno zbog porodica, ožalošćenih porodica čije srce razumem. Ali, ima trenutaka kada teške odluke moraju da budu donete za dobrobit države i ovo je jedan od njih - rekao je Netanjahu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.