Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska policija pristala da otvori sve ulaze Al-Akse

JERUSALIM - Izraelska policija je pristala da otvori sve ulaze kompleksa Al-Akse u Jerusalimu.

Uprava džamije Al-Akse je saopštila da je izraelska policija odlučila otvoriti sve ulaze bogomolje, dok je ukinula i starosna ograničenja, uvedena ranije danas.

Podsjetimo, izraelska policija je jutros donijela zabranu ulaska u džamiju Al-Aksa u Jerusalimu, muškarcima mlađim od 50 godina. U saopštenju iz izraelske policije navedeno je kako danas u džamija Aksa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Jerusalimu neće moći ući muškarci mlađi od 50 godina, te je naglašeno da za žene nisu uvedena bilo kakva ograničenja.

Nakon što je izraelska policija danas zabranila ulazak muškarcima mlađim od 50 godina, hiljade palestinskih muslimana džuma-namaz je klanjalo na ulicama oko kompleksa džamije Al-Aksa.

Tokom džuma-namaza, u istočnom Jerusalimu i ulicama oko džamije Al-Aksa poduzete su visoke mjere bezbjednosti, te su postavljene brojne kontrolne tačke.

Iz Fondacije džamije Al-Aksa saopšteno je kako je unutar džamije molitvu petkom danas obavilo najmanje 10.000 Palestinaca.

Jerusalim je sveto mjesto za muslimane, jevreje i hrišćane, a džamija Al-Aksa predstavlja treće najsvetije mjesto islamske vjere u svijetu, iza Meke i Medine u Saudijskoj Arabiji. Juče su jerusalemski učenjaci uputili poziv muslimanima da uđu u Al-Aksu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.