Izrael pozvao ambasadore Slovenije, Španije i Belgije

Izvor: B92, 21.Maj.2018, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael pozvao ambasadore Slovenije, Španije i Belgije

Jerusalim -- Izrael je pozvao na razgovor ambasadore Španije, Slovenije i Belgije zbog glasanja o međunarodnoj istrazi pogibije desetina Palestinaca na granici pojasa Gaze.

To je saopštilo izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Španski i slovenački ambasadori su pozvani na razgovor danas, a belgijski je planiran za sutra, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Savet za ljudska prava UN je u petak izglasao da se pošalje tim međunarodnih istražitelja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ratnih zločina da istraže smrtonosnu pucnjavu na granici.

Tri evropske zemlje su među 29 koje su glasale "za".

U prošli ponedeljak je, na dan otvaranja Ambasade SAD u Jerusalimu, u protestima na granici pojasa Gaze i Izraela od izraelske vatre poginulo više od 60 Palestinaca.

Bio je to najveći broj žrtava u jednom danu u poslednjih nekoliko godina.

Palestinci protestuju jednom nedeljno od kraja marta protiv izraelske i egipatske blokade pojasa Gaze i zahtevaju povratak palestinskih izbeglica na sadašnju teritoriju Izraela.

Od tada su izraelski vojnici ubili više od 110 Palestinaca, a preko 2.700 ih je ranjeno bojevom muncijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.