Izrael i Hamas se dogovorili o kratkotrajnom prekidu vatre

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i Hamas se dogovorili o kratkotrajnom prekidu vatre

Sjedinjene Američke Države i Ujedinjene nacije saopštile su sinoć da su Izrael i Hamas postigli dogovor o humanitarnom prekidu vatre koji će početi u petak ujutro u osam sati po lokalnom vremenu i trajati 72 sata.

U zajedničkom saopštenju, SAD i UN su saopštile da su dobile uveravanja svih strana u konfliktu da su pristali na bezuslovan prekid vatre tokom kojeg će pregovarati o postizanju trajnijeg primirja, javio je AP.

Saopštenje o prekidu vatre objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su američki državni sekretar Džon Keri i generalni sekretar UN Ban Ki-mun.

U saopštenju se kaže da će "snage na terenu ostati tamo gde se sada nalaze", što znači, kako navodi Rojters, da se izraelske kopnene snage neće povući iz pojasa Gaze.

Keri je rekao da će tokom prekida vatre civili u Gazi dobiti neophodnu humanitarnu pomoć, sahraniti mrtve, zbrinuti ranjene i nadomestiti zalihe hrane.

"Popravke infrastrukture u oblasi vodosnabdevanja i energije, takodje mogu biti

nastavljene u tom periodu", naveo je on.

Keri je rekao da vest o primirju saopštava zajedno sa Banom koji je takodje uložio mnogo napora da se okonča krvavi konflikt.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo humanitarni prekid vatre

Izvor: Akter, 01.Avg.2014

Humanitarni prekid vatre Izraela i Hamasa počo je jutros u osam sati po lokalnom vremenu i trajaće 72 sata..Dogovor o prekidu vatre saopštili su sinoć Sjedinjene Američke Države i Ujedinjene nacije...Nekoliko sati pre stupanja na snagu primirja 14 palestinaca, uključujući jednu ženu i dvoje...

Nastavak na Akter...

Trodnevno primirje između Izraela i Hamasa

Izvor: Blic, 01.Avg.2014

Sjedinjene Američke Države i Ujedinjene nacije saopštile su da su Izrael i Hamas postigli dogovor o humanitarnom prekidu vatre koji će početi u petak ujutro u osam sati po lokalnom vremenu i trajati 72 sata...U zajedničkom saopštenju, SAD i UN su saopštile da su dobile uveravanja svih strana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.