Izneverena sva obećanja

Izvor: TvojPortal.com, 13.Maj.2011, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izneverena sva obećanja

Čačak 13. 05. 2011  Izvor. Press
Protest radnika Čačanske fabrike „slap grupe"
Ogorčeni - Fabrika sigurno može da radi i u tri smene, ali našem strpljenju je kraj i mi ćemo radikalizovati proteste, kaže sindikalac Zoran Zečević. Na ulici - Država je dozvolila Puriću da šest godina ne plaća poreze i doprinose, a kada smo tražili pomoć, otvorili su stečaj, ističe radnica Slavica Đenadić

Neefikasna ministarstva... Razočarani radnici ispred fabrike čipsa >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u Čačku

Ogorčeni zbog neispunjenih obećanja i sporog i neefikasnog rada nadležnih ministarstava i drugih državnih organa, nekoliko desetina radnika čačanske „Čipsare" juče se u znak protesta ponovo okupilo ispred fabričke kapije.
Oni su istakli da su obećanja Mlađana Dinkića, bivšeg ministra ekonomije, ostala mrtvo slovo na papiru.
Fabrika „Slap grupe" za proizvodnju čipsa, smokija i drugih prerađevina od krompira zatvorena je više od šest meseci i prema rečima okupljenih, sve je manje nade da će se nešto uskoro promeniti. Iako za kupovinu fabrike ima zainteresovanih kupaca, problem je što još nije izvršena procena kapitala.
Dug fabrike 15 miliona evra
Ukoliko nadležna ministarstva pravde, finansija i ekonomije ubrzo nešto ne reše, radnici najavljuju radikalizaciju protesta. U fabriku je uveden stečaj na zahtev Poreske uprave zbog neplaćenog poreza od oko 440 miliona dinara. Predstavnici radnika kažu da se nakon prijave poverilaca ispostavilo da je dug fabrike 15 miliona evra!
opširnije možete pročitati na ovom linku

čačakprotestradnicifabrika „slap grupe

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.