Izjava Kitarović brutalna i očekivana provokacija

Izvor: B92, 16.Jul.2019, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izjava Kitarović brutalna i očekivana provokacija"

Izjava predsednice Hrvatske da je veoma emotivno doživela film "General" o životu generala Ante Gotovine je očekivana provokacija, istakao je Miodrag Linta.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, Miodrag Linta, ocenio je kao brutalnu ali očekivanu provokaciju izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je veoma emotivno doživela premijeru filma "General", koji govori o životu genelala Ante Gotovine.

U izjavi dostavljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediima, Linta kaže da mnogobrojne činjenice govore da Ante Gotovina nije nikakav heroj, već običan ratni zločinac čija je jedinica kojom je komandovao izvršila brojne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenciima u Krajini 1993. godine i zapadnokrajiškim opštinama.

Ante Gotovina je, ukazuje Linta, bio i istaknuti član udruženog zločinačkog poduhvata na čelu sa Franjom Tuđmanom, čiji cilj je bio nasilno proterivanje srpskog naroda na područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije u zločinačkoj akciji "Oluja".

Drugostepeno veće Haškog tribunala je novembra 2012. godine oslobodilo krivice Antu Gotovini uprkos velikom broju materijalnih dokaza o zločinima koje je počinio.

Hašški tribunal je, podseća, donošenjem oslobađajuće presude Anti Gotovini potvrdio da je u suštini politički sud koji je osnovan da sudi Srbima a oslobađa hrvatske, bošnjačke i albanske zločince.

Linta smatra da je od vitalnog nacionalnog značaja da se snimi film o stradanju srpskog naroda u zločinačkoj akciji "Oluja".

Prema Linti, Vlada Srbije treba da obezbedi neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vreme bio snimljen.

Cilj filma jeste da prikaže pravu istinu o nasilnom proterivanju srpskog naroda sa svojih vekovnih područja, o ubijanju srpskih civila i ratnih zarobljenika, o masovnom bombardovanju krajiških gradova i kolone protjeranih Srba, o paljenju krajiških sela i gradova, o sistematskom pljačkanju, uništavanju i otimanju srpske imovine.

Pored toga potrebno je snimiti više filmova o proterivanju srpskog naroda iz drugih područja današnje Hrvatske, kao i sa područja Federacije BiH, smatra Linta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.