Izgledno rušenje stambenih zgrada ispod mosta koji se urušio u Djenovi

Izvor: Beta, 15.Avg.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgledno rušenje stambenih zgrada ispod mosta koji se urušio u Djenovi

Više stambenih zgrada u Djenovi možda će morati da bude srušeno zbog urušavanja dela vijadukta na autoputu A10, izjavio je danas ministar saobraćaja i infrastrukture Italije Danilo Tonineli.Most se srušio juče oko podneva, a u trenutku nesreće na tom delu puta bilo je oko deset automobila koji su se survali u provaliju. Poginulo je najmanje 39 ljudi.U zgradama koje su ispod ili pored mosta koji se urušio živi oko 630 ljudi i svi su evakuisani.Tonineli je naveo na Fejsbuku da će za njih biti pronadjen smeštaj, ali da će zgrade u kojima su živeli možda morati da budu uništene iz bezbednosnih razloga."Moramo da razmislimo o uništenju ostataka mosta Morandi i zgrada ispod njega", naveo je Tonineli posle uklanjanja tona šuta iz ruševina.Most je povezivao dva autoputa, od kojih jedan vodi ka Francuskoj, a drugi ka Milanu.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Šta će biti s ostatkom mosta u Đenovi?

Izvor: B92, 15.Avg.2018

Više stambenih zgrada u Đenovi možda će morati da bude srušeno zbog urušavanja dela vijadukta na auto-putu A10...To je izjavio ministar saobraćaja i infrastrukture Italije Danilo Tonineli...Most se srušio juče oko podneva, a u trenutku nesreće na tom delu puta bilo je oko deset automobila koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.