Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdavač Kurira optužio neke televizije da cenzurišu te novine po nalogu Vučićevog kabineta

Adria medija grupa optužila je danas neke medije u Srbiji da su po nalogu kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića prestali da u pregledu štampe prikazuju naslovne strane lista Kurir, od kada su te novine počele da izveštavaju o navodnoj sprezi vlasti, navijača i Elektroprivrede u dobijanju unosnih poslova na tenderima.

"Otkako je dnevni list Kurir na naslovnoj strani objavio značajnu temu o finansiranju privatne vojske navijača preko EPS-a predsednik i bivši premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vučić umesto da se oglasi tim povodom i odgovori javnosti na ovako važno pitanje, odlučio se za svoj razrađeni mehanizam - cenzuru. Svim medijima koji u programu imaju rubriku 'pregled štampe' i koji su do sada čitali šta objavljuje list Kurir, stiglo je interno uputstvo iz kabineta da se svako pojavljivanje lista Kurir zaustavi", navodi se u saopštenju.

U saopštenju koje je potpisao direktor Adria medija grupe Dejan Volf navodi se da se to desilo na nekoliko televizija sa nacionalnom pokrivenošću, dok su neke televizije angažovale novinare i analitičare da "iznose neistine" na račun predsednika te kompanije Aleksandra Rodića.

"Razumemo da su kolege u strahu od diktatora koji ne preza ni od jednog raspoloživog mehanizama u diciplinovanju svih televizija sa nacionalnom frekvencijom. Ipak, verovali smo da će bar neko od njih odbiti poslušnost, jer je u pitanju ipak jedno najobičnije čitanje naslovne strane", navodi se u saopštenju.

Takođe je najavljeno da će o tome biti obavešteno Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije, kao i Međunarodna federacija novinara.

"Naš dnevni list uskoro pokreće serijal kako Aleksandar Vučić disciplinuje medije u Srbiji i ko su direktni izvršioci njegovih naloga o cenzuri", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.