Izboden mladić u Skoplju

Izvor: RTS, 25.Maj.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izboden mladić u Skoplju

Jedan mladić povređen nožem u Skoplju kada je njega i još dvojicu njegovih drugova napala grupa mladića, za koju žrtve tvrde da su albanske nacionalnosti. Makedonski mediji javljaju da je posle utakmice Vardar – Šalke 04 bila serija izgreda u gradu.

U incidentu koji se sinoć dogodio u centru Skoplja jedan mladić je uboden nožem, a još četvorica su povređena.

Kako je saopštila policija, incident se dogodio kod Univerzitetske biblioteke, kada je trojicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mladića uzrasta od 21 godine iz provincije napala grupa od 15 mladića, za koje su žrtve rekle da su albanske nacionalnosti.

U tuči jedan od trojice napadnutih je uboden nožem u leđa, ali je uspeo da pobegne.

Nekoliko stotina metara dalje, kod Muzeja za nacionalnu borbu, mladić se onesvestio, a pronašli su ga policiski službenici koji su ga preneli u Gradsku bolnicu, gde je operisan i nije u životnoj opasnosti.

Mediji su javili da se tokom večeri dogodila serija incicenata, u autobusima i na ulicama, ali nema informacija o povređenima niti privedenima.

Incidenti se povezuju sa prijateljskom fudbalskom utakmicom koja se odigrala juče na Nacionalnoj areni Filip Drugi u Skoplju između Vardara i Šalkea 04, gde je na trenutak morala intervenisati i policija, kada su navijači Vardara počeli da skandiraju nacionalističke parole.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.