Izbeglice pružaju pasivan otpor

Izvor: Prva.rs, 04.Sep.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice pružaju pasivan otpor

Balaž, koji je šef Odeljenja za kontrolu granice nacionalne policije, rekao je na konferenciji za štampu da je pokrenuta istraga o videu koji kruži na internetu.
Na videu  je prikazana upotreba suzavca protiv dece tokom noći u blizini mađarsko-srpske granice.
U Mađarskoj je do sada registrovano 162.980 ilegalnih ulazaka od kojih 162.075 na mađarsko-srpskoj granici, rekao je Balaž.
Policija je u protekla 24 sata uhapsila 3.000 ilegalnih izbeglica i 11 krijumčara ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << rekao je on.
Do sada je ove godine uhapšeno 900 krijumčara ljudi u poređenju sa 593 cele prošle godine.
Mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas agenciji MTI da je do sada ove godine 150.611 izbeglica podnelo zahtev za azil, među kojima 50.413 sirijskih državljana.
Izbeglice su jutros, posle mirne noći, održali protest na železničkoj stanici u mestu Bičke, u kome je juče zaustavljen voz u koji su se ukrcali u Budimpešti.
Oni su poručili da žele da idu u Nemačku, a ne u izbeglički kamp.
Stotine izbeglica koji se danima nalaze na železničkoj stanici Keleti u Budimpešta počeli su da skupljaju svoje stvari obećavajući da će ići peške u Beč, javio je AP.
Mađarske vlasti danima sprečavaju izbegliuce iz Sirije i iz drugih zemalja da otputuju u Austriju i Nemačku.
Tokom protekle noći policija je ubedila 39 uglavnom Sirijaca da uđu u autobus da ih prebacili u imigracionu kancelariju u obližnjem gradu Đuru, javio je MTI.
Te izbeglice su juče vozom krenule iz Budimpešte na zapad kada je voz zaustavljen u mestu Nađsentjanoš.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija za promenu propisa o azilu

Izvor: Blic, 04.Sep.2015

Evropa mora da promeni propise o azilu da bi sačuvala slobodu kretanja dok se kontinent bori sa naletom stotina hiljada izbeglica i migranata, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova u Rimu...Govoreći na poslovnoj konferenciji u severnoj Italiji Paolo Đentiloni , šef italijanske diplomatijeje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.