Izabran novi lider Makronove partije

Izvor: B92, 18.Nov.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran novi lider Makronove partije

Lion -- Centrististička partija francuskog predsednika Emanuela Makrona Republika u pokretu izabrala je za novog lidera Kristofa Kastanea, portparola vlade.

Kastane, blizak saradnik Emanuela Makrona, izabran je na čelo stranke, s trogodišnjim mandatom, u trenutku kada ta stranka, osnovana kao pokret pre 19 meseci, nastoji da prevazidje podele i učvrsti svoj položaj nakon što je sprovela političke promene u Francuskoj, navodi AP.

Na prvom sastanku upravnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove mlade partije, održanom danas u Lionu, Kastane (51) - bivši socijalista koji nije bio mnogo poznat javnosti do ove godine - izabran je kao jedini kandidat za predsednika partije.

Članovi partije se nadaju da će Kastaneovo postavljenje zaustaviti odlazak ljudi iz te stranke i dati joj novi podstrek.

Republika u pokretu nadmašila je popularnost levih i desnih tradicionalnih političkih partija i osvojila veliku parlamentarnu pobedu u junu, nakon čega joj je podrška oslabila, ali je ostala vodeća politička snaga u zemlji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makronova partija dobila NOVOG ŠEFA

Izvor: Blic, 18.Nov.2017

Centrististička partija francuskog predsednika Emanuela Makrona, Republika u pokretu, izabrala je danas za svog novog lidera Kristofa Kastanea, portparola vlade i Makronovog odanog saradnika...Kastane je na čelo stranke, s trogodišnjim mandatom, izabran u trenutku kada ta stranka, osnovana kao pokret...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.