Makronova stranka izabrala novog lidera

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makronova stranka izabrala novog lidera

Centristička stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona izabrala je Kristofa Kastanea za novog lidera jer 19 meseci star pokret pokušava da prevaziđe podele i učvrsti poziciju nakon što je izmenila političku sliku Francuske, prenosi agencija Anadolija.

Kastane je portparol Vlade Francuske i Makronov lojalista, a izabran je jednoglasno na period od tri godine na prvom sastanku vladajućeg tela stranke u Lionu.

Kastane je bivši socijalista koji je bio gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nepoznat do ove godine.

Članovi Republike u pokretu se nadaju da imenovanje Kastanea neće imati uticaj na odlaske i da će dati novi podsticaj pokretu, koji je u junu porazio tradicionalne francuske partije levice i desnice i osvojio parlamentarnu većinu.

Podrška pokretu je u opadanju, ali je i dalje vodeća politička sila u Francuskoj.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Izabran novi lider Makronove partije

Izvor: B92, 18.Nov.2017

Lion -- Centrististička partija francuskog predsednika Emanuela Makrona Republika u pokretu izabrala je za novog lidera Kristofa Kastanea, portparola vlade...Kastane, blizak saradnik Emanuela Makrona, izabran je na čelo stranke, s trogodišnjim mandatom, u trenutku kada ta stranka, osnovana kao pokret...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.