Iz zoološkog vrta ukradeno šest papagaja vrednosti 80.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz zoološkog vrta ukradeno šest papagaja vrednosti 80.000 evra

Iz zoološkog vrta "Miki" u Kolutu ukradeno je 6 crnih palm kakadu papagaja. Reč je o izuzetno retkoj vrsti ptica.

U predvečerje 7. januara za sada nepoznati počinioci ušli su neovlašćeno u Zoološki vrt "Miki" u Kolutu i odneli 6 palm kakadu papagaja stepena zaštite Appendix 1. Reč je o izuzetno retkoj i cenjenoj vrsti među ljubiteljima egzotičnih ptica.

Kako kaže vlasnik zoološkog vrta Milan Mirić, na tržištu ove ptice vrede oko 80.000 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Ja sam emotivno vezan za njih, ne računam koliko je to novaca. Jeste to bilo osam komada tih ptica i jeste to velika vrednost, ali ja to nikada nisam hteo prodati za novac, jer mi novac znači samo za to da moram kupiti nešto i platiti. U pticama ne vidim novac, nego vidim trampu ili zamenu. Zamenio bih neke papagaje za isto toliko retke i meni drage ptice", kazao je Mirić.

Vlasnik jedinog privatnog zoološkog vrta na teritoriji grada Sombora prvi put se suočio sa lopovima.

"Za 30 godina koliko je registrovan zoološki vrt ovo je najgora stvar koja mi se mogla desiti. Imao sam puno neuspeha i pehova, ali sve je to bilo ukalkulisano u startu kada sam krenuo i računao sam na to. Ništa me ne može iznenaditi i demoralisati, ali ovo je najkrupnija i najgroznija stvar koja mi se mogla desiti za ovih 30 godina. Vrlo je zagonetna ta situacija, jer ja ne napuštam ovo moje dvorište i ovde sam praktično 24 sata. Čudno je da tog momenta kada sam otišao na večeru neko me je pratio i odmah je ušao unutra i ukrao papagaje", izjavio je on.

Iz policije još nema zvaničnog saopštenja u vezi sa ovim događajem, a kako smo nezvanično saznali intenzivno se traga za počiniocima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kod Sombora ukrali šest retkih papagaja, vrednih oko 80 hiljada evra!

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2019

U Zoološkom vrtu "Miki" u Kolutu, jedinom privatnom "životinjskom carstvu" u našoj zemlji, ukradeno je šest crnih kakadu papagaja, izuzetno retkih ptica U ZOOLOŠKOM vrtu "Miki" u Kolutu kraj Sombora, jedinom privatnom "životinjskom carstvu" u našoj zemlji, ukradeno je šest...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.