Iz Zvorničkog jereza izvadjeno 50 pvc kubika flaša

Izvor: S media, 22.Apr.2010, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Zvorničkog jereza izvadjeno 50 pvc kubika flaša

Prvog dana akcije čišćenja Zvorničkog jezera oko 20 ribolovaca, članova udruženja "Drinsko jezero", danas je izvadilo 50 kubika pvc flaša, saopštio je Fond Ecotopia.

Ribolovci su danas čistili mesto Sakar i gradsku plažu, koja se nalaze u blizini Hidroelektrane Zvornik. Trodnevna akcija nastavlja se sutra i u subotu u selima Čitluk i Amajić sakupljanjem, razvrstavanjemi i odnošenjem neorganskog otpada, kao i čišćenjem i uredjenjem obala.

Sakupljena PET >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ambalaža biće odvežena u Centar za reciklažu u Loznici, dok će ostali otpad, vozilima lokalnog komunalnog preduzeća "Drina" iz Malog Zvornika, biti otpremljen na sanitarnu deponiju u Loznici, navodi se u saopštenju.

Fond Ecotopia, na čiju je inicijativu akcija održana drugu godinu za redom, planira da u narednom periodu obezbedi odgovarajuće kontejnere za sakupljanje i selekciju čvrstog komunalnog otpada, čime bi se količina otpada koja završi u jezeru i pritokama značajno redukovala.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.