Ivanu su rekli da ima još 5 meseci života, a Hrvati mu pregled zakazali za 6! Srbija ga je primila u NARUČJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanu su rekli da ima još 5 meseci života, a Hrvati mu pregled zakazali za 6! Srbija ga je primila u NARUČJE

Dečak Ivan (12) iz mesta Podgrađe u Hrvatskoj dobio je novu priliku.

U ponedeljak odlazi na lečenje, zahvaljujući dobrim ljudima koji su prikupili oko 12.000 evra, javlja Nova TV. Ivan će se lečiti u Beogradu.

U Hrvatskoj mu je, naime, pregled zakazan za šest meseci iako ima još samo pet meseci života. Taj pregled dakle uopšte ne bi doživeo.

Ivan nema dovoljno kiseonika pa se često samo sruši, a majka strepi da će se ugušiti. Međutim, umesto, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako piše, da priliku za život dobije u vlastitoj državi, dobiće je u privatnoj beogradskoj klinici.

Čeka ga proširenje pluća kojima Ivan više ne može da diše. Tada bi trebalo da nestane i umor koji često oseća.

- Svima, svima hvala od srca zato što su pomogli mom Ivanu. Nadamo se da će uspeti bar još koju godinu života, jer su nam rekli u Beogradu kad smo bili 21. maja da je njemu sa tim njegovim kiseonikom ostalo pet meseci života - rekla je za Novu TV Ana Mesić, Ivanova majka.

Mesićevi su tražili i uređaj sa kiseonikom, ali nije stigao do bolnice, nego od jedne porodice iz Pule. Ivanovih 19 dijagnoza, među kojima je i Daunov sindrom, finansijski su iscrpele ovu skromnu porodicu. Bili su spremni sve da raspordaju.

- Sve, sve sam bila spremna, ako je trebalo, već sam rekla i suprugu, idemo, daćemo, prodaći i svoj bubreg - rekla je majka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.