Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanoviću poništena presuda, suđenje vraćeno na početak

KOSOVSKA MITROVICA - Suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću vraćeno je na početak, odlučio je Apelacioni sud u Prištini.

Kako javlja dopisnik B92, ukinuta je presuda kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina i proces je vraćen na početak.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je Tanjugu da je Apelacioni sud poništio prvostepenu presudu kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora i naložio ponovno suđenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Vlajić je naveo da je Apelacioni sud potvrdio oslobađajuću presudu za krivična djela koja su Ivanoviću stavljana na teret, a u vezi sa slučajevima iz 2000. godine.

Odluku o tome da li će Ivanović ostatiti i dalje u pritvoru ili će biti pušten na slobodu, donijeće Osnovni sud u Mitrovici.

Da podsjetimo, 27. januara navršene su pune tri godine od hapšenja lidera Građanske inicijative SDP.

Ivanović je osuđen u januaru 2016. godine po prvoj tački optužnice - za ratni zločin iz aprila 1999. godine, dok je po drugoj tački, za zločin iz februara 2000. godine oslobođen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.