Italijani kriju mrtve ili su se zabrojali? Situacija i dalje kritična, a BROJKE ZBUNJUJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 20:38

Italijani kriju mrtve ili su se zabrojali? Situacija i dalje kritična, a BROJKE ZBUNJUJU

U Italiji i dalje loša situacija, a brojke zbunjuju.

Broj preminulih od kovid-19 u Italiji porastao je danas za 78, stoji na sajtu Worldometera. Broj novozaraženih se u poslednja 24 sata uvećao za 346.

Od početka epidemije u Italiji je do sada ukupno umrla 34.301 osoba, a zaraženo je 236.651.Izlečeno je 174.865, više od pola.

Crni bilans u ovoj zemlji je jedan od najgorih u Evropi, Italija se na lazi na četvrtom mestu po broju smrtnih slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to iza SAD, Velike Britanije i Brazila.

Današnji podaci, koji se ne razlikuju mnogo u odnosu na poslednje dve nedelje, gde se prosek umrlih u 24 sata kreće oko 80, dodatno je zbunio javnost.

Naime, broj smrtnih slučajeva nije u potpunosti jasan, s obzirom na činjenicu da centralni region Italije, u okolini glavnog grada Rima, tvrdi da su se u poslednja 24 sata dogodila samo dva od 25 danas prijavljenih smrtnih slučajeva: Ako je to istina, onda je broj smrtnih slučajeva danas iznosi 55.

Ceo svet je zbunjen situacijom u italiji, ne samo zbog poslednjeg preseka. U ovoj zemlji je među prvima u Evropi buknula epidemija, do skoro su imali najviše mrtvih, a i posle pet meseci podaci ukazuju da nikako ne uspevaju da ukrote koronu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.