Italija konačno u beloj zoni

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 11:13

Italija konačno u "beloj zoni"

Cela Italija je od danas postala “bela zona”, što znači da je opasnost od zaraze koronavirusom minimalna i da se ukidaju mere ograničenja.

Izuzetak je samo severna pokrajina Vale d'Aosta, koja je još ovu sedmicu u režimu takozvane “žute zone”, što podrazumeva da blage mere ograničenja ostaju na snazi još sedam dana.

U celoj zemlji ukida se policijski sat, koji je bio na snazi od 23 do 5 sati narednog dana. Italija je još prošle godine uvela način opisa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << epidemiološke situacije zonama u boji, gde je crvena označava najviši rizik od zaraze i najstrože mere ograničenja, a bela zona ukidanje anti-kovid mera.

Na današnjoj sednici vladin Naučno-tehnički komitet doneće odluku da se, naredne sedmice, ukine obaveza nošenja zaštitnih maski na otvorenom. Tim povodom list “Fanpejdz” piše “da će posle godinu dana Italijani moći slobodno da dišu”.

Ali građani su nestrpljivi i već se, na ulicama, mogu videti mnogi koji masku nose oko vrata, pripravnu u slučaju kontrole, a ne kako je propisano preko lica. Ostaje na snazi preporuka da se izbegavaju velika okupljanja, ali Rimljani su to ignorisali, pa je juče, zbog mase sveta na pojedinim gradskim trgovima, policija ograničila pristup postavljajući zaštitnu ogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.