Italija: Nastavlja se pad broja zaraženih koronavirusom

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 20:21

Italija: Nastavlja se pad broja zaraženih koronavirusom

Italija je peti dan zaredom zabeležila pad broja novozaraženih koronavirusom, objavile su vlasti večeras.

U prethodna 24 časa registrovane su još 744 obolele osobe, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze u Italiji porastao na 219.814.

To je najmanji dnevni broj novozaraženih u Italiji od 4. marta.

Stručnjaci navode da je stvaran broj zaraženih sigurno znatno veći, pošto mnogi s blagim ili umerenim simptomima zaraze koronavirusom nisu testirani.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
I broj smrtnih slučajeva od posledica zaraze koronavirusom u Italiji znatno je manji prethodnih nekoliko dana u odnosu na nedelje pre toga.

U prethodna 24 časa umrlo je još 179 obolelih, čime je broj mrtvih od bolesti kovid 19 povećan na 30.739 osoba.

Posle osam nedelja restriktivnih mera, Italija je pre sedam dana počela njihovo postepeno ukidanje i obnovila pojedine ekonomske aktivnosti.

Zvaničnici navode da će tek od kraja nedelje moći da procenjuju da li je ublažavanje vanrednih mera dovelo do povećanja broja zaraženih i umrlih.

Italijanska ministarka saobraćaja Paola de Mikeli izjavila je danas da turisti iz inostranstva neće morati da idu u karantin kada im bude omogućen ulazak u zemlju.

Zbog ograničenja putovanja, stranci trenutno mogu da uđu u Italiju isključivo zbog posla i smeju da ostanu najviše pet dana.

Paola de Mikeli je dodala da će ukidanje ograničenja zavisiti od razvoja situacije s koronavirusom u konkretnoj državi.

Zaraza koronavirusom potvrđena je širom sveta kod više od 4.220.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 285.000.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.