Istraživanje: Vujanović opet najpopularniji, Crna Gora ide u dobrom pravcu

Izvor: Blic, 22.Sep.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Vujanović opet najpopularniji, Crna Gora ide u dobrom pravcu

Većina građana Crne Gore smatra da ta država ide u dobrom pravcu, a predsednik Filip Vujanović ponovo je najpopularniji političar u toj zemlji, pokazalo je danas objavljeno istraživanje agencije “Ipsos Stratedžik marketing”.

Anketa javnog mnjenja, koju je Televizija Vijesti uradila sa tom agencijom, pokazala je da 44 odsto crnogorskih građana smatra da ta država ide pravim putem, dok 43 odsto misli suprotno.

To je, kako je kazao Radomir Kračković, iz istraživackog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra TV Vijesti, prvi put nakon nekoliko meseci da većina građana Crne Gore smatra da njihova država ide u dobrom smeru.

"Da se Crna Gora kreće u dobrom smeru uglavnom smatraju birači vladajuće koalicija, odnosno Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partija, dok suprotno dominantno misle pristalice opozicionih Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije", naveo je Kračković.

On je kazao da je Vujanović, nakon pet meseci, ponovo preuzeo prvo mesto po popularnosti, na koje se od aprila nalazio lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić.

"Vujanović je imao dramatičan pad uoči i nakon aprilskih predsedničkih izbora, ali je ponovo povratio rejting”, rekao je Kračković.

On je dodao da se Lekić, po popularnosti, nalazi na drugoj poziciji, odnosno beleži se njegov lagani pad rejtinga.

Kračković je kazao da je, prema istraživanju, na trećem mestu po popularnosti premijer Milo Đukanović, dok se predsednik parlamenta Ranko Krivokapić nalazi na četvrtoj poziciji.

"Đukanovićev rejting raste, uprkos aferama koje su se pojavile u poslednje vreme. Razloge možda treba tražiti u tome što se približavaju lokalni izbori, a tada se uvek povećeva rejting Đukanovića", naveo je on.

Na petom mestu po popularnosti je lider opozicione Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, a političar koji ima najviše negativnih poena je predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević.

“Na pad njegovog rejtinga uticala je polemika sa Srpskom naprednom strankom, odnosno liderom te partije Aleksandrom Vučićem”, rekao je Kračković.

Istraživanje je sprovedeno od 7. do 16. septembra na uzorku od 1.009 ispitanika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.