Istraživanje: Srbi među nanesrećnijim nacijama sveta

Izvor: Blic, 09.Avg.2013, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Srbi među nanesrećnijim nacijama sveta

Srbi spadaju među najnesrećnije nacije prema Izveštaju o svetskoj sreći, nastalom na osnovu istraživanja Instituta sa Univerziteta u Kolumbiji. Od 156 zemalja zauzimamo 149. mesto po ukupnom doživljaju trenutne sreće, piše "24 sata".

U istraživanju o svetskoj sreći iza Srbije su po nezadovoljstvu, depresiji i generalnoj nesreći tek Gruzija, Liban, Sijera Leone, Togo, Palestina, Jermenija i Irak. Sve zemlje u našem okruženju daleko su srećnije, a mi smo ubedljivo najnesrećnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evropska zemlja, piše list "24 sata".

S druge strane, istraživanje “Happy Planet Index” dalo je znatno drugačije i optimističnije rezultate, pa Srbija od 151 zemlje zauzima 79. mesto sa indeksom 41,1, što je neka zlatna sredina.

Ipak, to istraživanje nije u obzir uzimalo lični osećaj sreće pojedinca, već socijalne, ekonomske i političke parametre, odnosno uslove koje određena zemlja stvara za srećan i bolji život.

Međutim, kako je sreća, ipak, subjektivna stvar, dešava se da ljudi u ekonomski razvijenim zemljama spadaju među najnesrećenije, a da su oni koji žive u siromašnim zemljama u vrhu lestvice kada je sreća u pitanju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi među najnesrećnijima na svetu

Izvor: OkRadio.rs, 09.Avg.2013

Prema Izveštaju o svetskoj sreći, nastalom na osnovu istraživanja Instituta sa Univerziteta u Kolumbiji, Srbi spadaju među najnesrećnije nacije. Naša zemlja se prema tom istraživanju nalazi na dalekom 149. mestu, od ukupno 156. Psihoterapeut Zoran Milivojević za "24 sata" kaže da je taj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Srbija - najnesrećnija evropska zemlja

Izvor: GdeInvestirati.com, 09.Avg.2013

BEOGRAD - Srbi spadaju među najnesrećnije nacije jer od 156 zemalja zauzimaju 149. mesto po ukupnom doživljaju trenutne sreće.  Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.