Istraga zbog omogućavanja nezakonitog kredita Farmakomu

Izvor: B92, 25.Dec.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog omogućavanja nezakonitog kredita "Farmakomu"

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv osumnjičenih za nezakonito odobravanje kredita "Farkamomu".

Kako je saopšteno, istraga se vodi protiv petoro osumnjičenih I.M, S.J, B.V, R.Ć. i B.Š zbog nezakonitog odobravanja kredita kojima je Koncernu Šapca, kojim je to preduzeće steklo protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 milijardi dinara.

Kredite je Srpska banka odobravala šabačkim preduzećima "Farmakom MB", Distributivni centar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Sigma", "Basemi" i "Magma prom", "Lim-ing Linings" i "Inmold" iz Požege, u periodu od 1. marta do 9. aprila 2013. godine.

Odobreno je 13 kredita koji nisu vraćeni banci, niti su bili obezbeđeni na adekvatan način u skladu sa zakonom i propisima banke i pored činjenice da u vreme odobravanja ta preduzeća nisu bila kreditno sposobna jer su bila prezadužena.

Sredstva od tih kredita su istog dana po dobijanju sa računa preduzeća prosledjena Koncernu "Farmakom MB".

Osumnjičeni će tokom dana biti saslušani u Tužilaštvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.