Istraga protiv osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv 10 osumnjičenih za krijumčarenje migranata iz Avganistana, Pakistana i drugih azijskih zemalja preko Srbije u Mađarsku i predložilo da se većini odredi pritvor.

"Nakon saslušanja doneta je naredba o sprovodenju istrage protiv Tibora Vera, Miroslava Stefanovića, Sabo Norberta, Maria Temunovića, Slobodana Temunovića, Dušana Bokonje, Anastazie Guti, Bate Gabora, Sebastijana Miškolcija i Vojislava Kuzmanovića", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, prenosi Tanjug.

Istraga će biti sprovedena zbog postojanja osnovane sumnje da su u toku 2014. godine izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, napomenuo je tužilac.

Sumnja se da su prokrijumčarili 92 lica poreklom iz Sirije, Avganistana, Pakistana i drugih azijskih zemalja, kao i da je ta organizovana kriminalna grupa svoje usluge koje su podrazumevale ulazak na teritoriju Srbije i tranzit preko Subotice do Budimpešte naplaćivala po između 1.000 i 1.500 evra po osobi.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da se prema osumnjicenima Tiboru Veri, Miroslavu Stefanovicu, Sabo Norbertu, Mariu Temunovicu, Slobodanu Temunovicu, Anastazii Guti, Bati Gaboru i Sebastijanu Miškolciju odredi pritvor, dok je za Dušana Bokonju i Vojislava Kuzmanovića predložilo meru zabrane napuštanja boravišta i teritorije Republike Srbije.

Radisavljević je ukazao da je postupak je pokrenut zahvaljujući saradnji Tužilaštva za organizovani kriminal i italijanskog tužilaštva koje je dostavilo informaciju o migrantima zatečenim u Italiji.

Prilikom realizacije predmeta neposredno su sarađivale Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i mađarska policija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Istraga protiv osumnjicenih za krijumcarenje ljudi

Izvor: Akter, 15.Maj.2014

Tužialštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv osumnjičenih za krijumčarenje migranata iz Avganistana, Pakistana i drugih azijskih zemalja preko Srbije u Mađarsku

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.