Istraga o smrtonosnom stampedu u Izraelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2021, 18:35

Istraga o smrtonosnom stampedu u Izraelu

Izraelska vladina nadzorna agencija saopštila je danas da će pokrenuti istragu o smrtonosnom stampedu na verskom festivalu održanom tokom vikenda u kojem je nastradalo 45 ultraortodoksnih Jevreja.

"Ovo je događaj koji je mogao biti sprečen", rekao je državni kontrolor Matanijahu Englman na konferenciji za novinare u Jerusalimu, preneo je AP.

"Nameravam da otvorim specijalnu istragu koja će sagledati okolnosti koje su dovele do ove katastrofe", istakao je on. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U stampedu prilikom verskog obreda kojem je prisustvovalo, prema procenama lokalnih medija, oko 100.000 ljudi, nastradalo je 45 osoba, a povređeno oko 150.

Ovu nesreću je premijer Izraela Benjamin Netanjahu nazvao "velikom tragedijom".

Do nesreće je došlo kada su grupe ultraortodoksnih Jevreja u velikom broju prošle kroz grobnicu mudraca iz drugog veka, rabina Šimona bar Johaja, tokom komemoracije koja uključuje bdenje, mistične pesme i ples.

Očevici kažu da su se ljudi ugušili ili su bili izgaženi u tesnim prolazima kada su krenuli da izlaze, dok su padali jedni preko drugih i kotrljali se niz klizave stepenice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Istraga o "stampedu" na verskom festivalu u Izraelu

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2021

Izraelska vladina nadzorna agencija saopštila je danas da će pokrenuti istragu o smrtonosnom stampedu na verskom festivalu održanom tokom vikenda u kojem je nastradalo 45 ultraortodoksnih Jevreja..."Ovo je događaj koji je mogao biti sprečen", rekao je državni kontrolor Matanijahu Englman na konferenciji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.