Istraga o avionu Austrijan erlajnsa

Izvor: RTS, 20.Jan.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o avionu "Austrijan erlajnsa"

Prema prvim rezultatima istrage, dim koji se pojavio na motoru aviona kompanije "Austrijan erlajns", najverovatnije potiče od paljenja zaostalog goriva ili od tečnosti za sprečavanje zaleđivanja motora.

Dim koji je primećen na motoru prilikom pripreme za poletanje putničkog aviona "Austrian erjalnza" na liniji Beograd-Beč verovatno potiče od paljenja zaostalog goriva ili od zaostale tečnosti za sprečavanje zaleđivanja kojom su motori prskani pre paljenja.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije navodi se da je, prema preliminarnom izveštaju, do pojave dima na motoru tog aviona došlo kada se zapalilo zaostalo gorivo ili tečnost protiv zamrzavanja prilikom ponovljenog paljenja motora tog aviona.

Avion "Austrian erlajnza" na liniji Beograd-Beč, sa 85 putnika i članova posade, juče nije poleteo sa aerodroma Nikola Tesla pošto je posle rulanja po pisti kapetan aviona primio indikaciju o požaru na jednom motoru.

Direktorat je saopštio da su odmah po prijavi incidenta u avionu inspektori otišli na lice mesta i da je, nakon provere dokumentacije aviona i uzimanja izjave kapetana, članova posade i osobe zadužene za vođenje aviona sa zemlje koja je uočila dim na motoru, naloženo pomeranje aviona na sporednu platformu i njegovo zatvaranje.

O tom događaju obavešteni su i predstavnici vazduhoplovnih vlasti Austrije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kvar na avionu prouzrokovan paljenjem zaostalog goriva

Izvor: Blic, 20.Jan.2010

Dim koji je se pojavio na avionu "Austrian erlajnza" prilikom pripreme za poletanje sa aerodroma u Beogradu verovatno potiče od paljenja zaostalog goriva ili tečnosti za sprečavanje zaleđivanja, saopštio je danas Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije...Prema preliminarnom izveštaju, avion...

Nastavak na Blic...

Dim na motoru zaustavio avion

Izvor: Glas javnosti, 21.Jan.2010, 10:40

Uzrok zaustavljanja i evakuacije aviona "Austrijan erlajnza" na beogradskom aerodromu je dim koji je primećen na motoru prilikom pripreme za poletanje, a koji verovatno potiče od paljenja zaostalog goriva ili od zaostale tečnosti za sprečavanje zaleđivanja kojom su motori prskani pre paljenja, navodi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.