Dim na motoru zaustavio avion

Izvor: Glas javnosti, Beta, 21.Jan.2010, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dim na motoru zaustavio avion

Uzrok zaustavljanja i evakuacije aviona "Austrijan erlajnza" na beogradskom aerodromu je dim koji je primećen na motoru prilikom pripreme za poletanje, a koji verovatno potiče od paljenja zaostalog goriva ili od zaostale tečnosti za sprečavanje zaleđivanja kojom su motori prskani pre paljenja, navodi se u saopštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Avion "Austrijan erlajnza" na liniji Beograd-Beč, sa 85 putnika i članova posade, juče nije poleteo sa aerodroma "Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Tesla" pošto je posle rulanja po pisti kapetan aviona primio indikaciju o požaru na jednom motoru.

Direktorat je saopštio da su odmah po prijavi incidenta u avionu inspektori otišli na lice mesta i da je, nakon provere dokumentacije aviona i uzimanja izjave kapetana, članova posade i osobe zadužene za vođenje aviona sa zemlje koja je uočila dim na motoru, naloženo pomeranje aviona na sporednu platformu i njegovo zatvaranje.

O tom događaju obavešteni su i predstavnici vazduhoplovnih vlasti Austrije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.