Istorijska poseta premijera, a oni se pravili kao da ga nema

Izvor: B92, 13.Dec.2021, 00:48

Istorijska poseta premijera, a oni se pravili kao da ga nema

Naftali Benet je u nedelju doputovao u posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

To je prva službena poseta jednog izraelskog premijera toj zemlji u Persijskom zalivu koja je 2020. normalizirala veze sa jevrejskom državom, prenosi hrvatski "tportal".

Izraelski premijer treba u ponedeljak da razgovara s vladarom Emirata, prestolonaslednikom Abu Dabija, šeikom Mohamedom ben Zajedom, o "učvršćenju veza dveju zemalja", saopšteno je ranije iz kancelarije Naftalija Beneta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dvojica čelnika razgovaraće i o "gospodarskoj i o regionalnoj saradnji koja pridonosi bogatstvu, napretku i jačanju stabilnosti" između Izraela i Emirata.

Izraelskog premijera je dočekao ministar inostranih poslova Emirata Abdalah ben Zajed, vidi se na fotografijama i video snimcima koje je na Tviteru objavio Ofir Gendelman, portparol Naftalija Beneta.

"Veoma sam ganut što mogu biti ovde, u prvoj službenoj poseti nekog izraelskog čelnika. Nadamo se učvršćenju veza dveju zemalja", rekao je Benet emiratskom čelniku, dodao je Gendelman.

Premijer je uoči odlaska iz Izraela istakao da je reč o "istorijskoj" poseti i o "prvoj takvoj poseti", navodi njegova kancelarija. "Svrha posete je ojačati saradnju na svim poljima".

"Naše veze su izvrsne, moramo ih negovati, učvršćivati i graditi mir među narodima", poručio je u video snimku koji je objavila njegova kancelarija.

Emirati nisu dali nikakvo službeno saopštenje, a mediji nisu izveštavali o poseti, i nisu bili pozvani na aerodrom zbog dolaska izraelskog premijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.