Istina o bajci: Prasići ubili vuka zbog kredita za stan

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 06:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istina o bajci: Prasići ubili vuka zbog kredita za stan

Znate priču o tri praseta i zlom vuku? Britanski "Gardian" napravio je kratak film o tome, gde pokazuje da novinarstvo odavno nije taksativno navođenje činjenica.

Britanski Gardijan je napravio kratak film koji prikazuje staru priču o "Tri praseta", koja se istraživačkim novinarstvom pretvara u priču sa potpuno drugačijim uzrocima i posledicama događaja.

U filmu, prasići su skuvali živog vuka zbog čega su uhapšeni. Javnost je podeljena oko toga da li su prasići >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << opravdano postupili u odbrani sopstvene kuće. Uskoro se u javnosti pojavljuje podatak da je vuk bio asmatičar i da uopšte nije mogao da im oduva kuću.

Tada dolazi do preokreta, jer prasići priznaju da su sve "namestili vuku, jer nisu mogli da izađu na kraj sa otplatom kredita za kuću".

Tragedija vuka i prasića postaje primer u kom se prepoznalo čitavo društvo opterećeno kreditima, ljudi izlaze na ulice i počinju protesti protiv korporacijske pohlepe.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.