Isti karmički momenat u Berlinu - nekada Mej, sada Džonson VIDEO

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isti karmički momenat u Berlinu - nekada Mej, sada Džonson VIDEO

Britanski premijer Boris Džonson nakon što je stigao u Berlin u nedelju ostao je gotovo zarobljen u svom automobilu - kao nekada Tereza Mej.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson našao se u situaciji da se "grčevito bori" kako bi se pridružio kolegama iz EU, što bi, kako u šali piše "Raša tudej", mogao da bude "karmički odgovor na sam Bregzit".

Nemačka kancelarka Angela Merkel stajala je na crvenom tepihu čekajući da mu poželi dobrodošlicu, dok je pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obezbeđenja pokušavao da otvori vrata automobila koja su se zaglavila.

Nakon nekoliko pokušaja vrata su se konačno otvorila. Sve to vreme Džonson je sedeo unutra, a RT vidi ovu situaciju kao odgovarajuću metafora za godinu poteškoća u odnosima između Britanije i EU.

Džonson je u Berlinu zbog mirovnih pregovora o Libiji.

RT podseća da je njegova prethodnica Tereza Mej proživela sličan incident u decembru 2018. godine kada se srela s Merkelovom u Berlinu. Ona je otišla u nemačku prestonicu radi pregovora o Bregzitu, ali se zaglavila u svom automobilu i izašla iz njega tek nakon nekoliko pokušaja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.