Istaknuta albanska zastava u Dobrosinu

Izvor: RTS, 04.Jan.2013, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istaknuta albanska zastava u Dobrosinu

U selu Dobrosin na jugu Srbije Jonuz Musliu istakao zastavu Albanije. Politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca upozorio da će zastava na sve načine biti branjena od, kako je naveo, srpskih provokacija.

Politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca Jonuz Musliu istakao je u selu Dobrosin na jugu Srbije zastavu države Albanije, prenose prištinski mediji.

Musliu je u pratnji saboraca i Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ratnih veterana rekao da je juče u podne otišao u Dobrosin i sa saborcima ponovo postavio zastavu na istom mestu, odakle su je ranije, uklonili pripadnici snaga bezbednosti Srbije.

"Ta zastava je sveta za narod Preševske doline i za stanovnike sela Dobrosin. Ali pre svega predstavlja svetinju za heroje i one koji su poginuli u ratu OVPMB", rekao je Musliu.

Musliu je upozorio da će zastava na sve načine biti branjena od, kako je naveo, srpskih provokacija.

"Imamo pravo da čuvamo i izražavamo naša nacionalna i patriotska osećanja. Imamo prava i da podižemo spomenike i biste. To ne radimo da bismo nekoga provocirali već da bismo podsetili da je tu prolivena krv i a se borilo protiv terorističkih i okupacionih snaga", rekao je Musliu.

Selo Doborisin nalazi se u Kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, a tokom sukoba na jugu Srbije važilo je za uporište OVPMB.

Postavljanje albanske zastave u Dobrosinu je usledilo usled još neokončanog problema nastalog postavljanjem spomenika poginulim pripadnicima OVPMB ispred zgrade SO Preševo.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jonuz Musliu brani albansku zastavu

Izvor: RTS, 04.Jan.2013

U selu Dobrosin na jugu Srbije Jonuz Musliu istakao zastavu Albanije. Politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca upozorio da će zastava na sve načine biti branjena od, kako je naveo, srpskih provokacija...Politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.