Veteran OVPMB rešen da brani albansku zastavu na sve načine

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2013, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veteran OVPMB rešen da brani albansku zastavu "na sve načine"

Politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca Jonuz Musliu istakao je u selu Dobrosin na jugu Srbije zastavu države Albanije, prenose prištinski mediji. On je upozorio da će zastava na sve načine biti branjena od, kako je naveo, srpskih provokacija.

Albanska zastava svetinja za Jonuza i druge veterane OVPBM  

Musliu je u pratnji saboraca i Udruženja ratnih veterana rekao da je juče u podne otišao u Dobrosin i sa saborcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ponovo postavio zastavu na istom mestu, odakle su je ranije, uklonili pripadnici snaga bezbednosti Srbije.

 

"Ta zastava je sveta za narod Preševske doline i za stanovnike sela Dobrosin. Ali pre svega predstavlja svetinju za heroje i one koji su poginuli u ratu OVPMB", rekao je Musliu.

 

On je upozorio da će zastava na sve načine biti branjena od, kako je naveo, srpskih provokacija.

 

"Imamo pravo da čuvamo i izražavamo naša nacionalna i patriotska osećanja. Imamo prava i da podižemo spomenike i biste. To ne radimo da bismo nekoga provocirali već da bismo podsetili da je tu prolivena krv i da se borilo protiv terorističkih i okupacionih snaga", rekao je Musliu.

 

Selo Doborisin nalazi se u Kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, a tokom sukoba na jugu Srbije važilo je za uporište OVPMB.

 

Postavljanje albanske zastave u Dobrosinu je usledilo usled još neokončanog problema nastalog postavljanjem spomenika poginulim pripadnicima OVPMB ispred zgrade SO Preševo.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavnik OVPMB provocira: U Dobrosinu raširio albansku zastavu!

Izvor: S media, 04.Jan.2013

Politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca Jonuz Musliu istakao je u selu Dobrosin na jugu Srbije zastavu države Albanije, prenose prištinski mediji...On je, u pratnji saboraca i Udruženja ratnih veterana, rekao da je juče u podne otišao u Dobrosin i sa saborcima...

Nastavak na S media...

Musliu: Braniću albansku zastavu

Izvor: B92, 04.Jan.2013

Priština -- Bivši politički predstavnik rasformirane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, Jonuz Musliu ponovo je danas okačio albansku zastavu u Dobrosinu...On je na jarbol kod groblja pripadnika bivše OVPMB u Dobrosinu istakao albansku nacionalnu zastavu, koja je dan ranije skinuta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.