Isplivali dokazi: Bajdenov sin umešan u finansiranje biolaboratorija?

Izvor: B92, 27.Mar.2022, 00:23

Isplivali dokazi: Bajdenov sin umešan u finansiranje biolaboratorija?

Britanski "Dejli mejl" došao je u posed elektronske pošte.

Pošta dokazuje da je sin američkog predsednika Hanter Bajden zaista mogao da učestvuje u finansiranju američke kompanije specijalizovane za istraživanje smrtonosnih patogena u Ukrajini.

"Elektronska pošta sa Hanterovog noutbuka pokazuje da je on pomogao da se obezbede milioni dolara za finansiranje rada Metabiota, kompanije koju je angažovalo Ministarstvo odbrane, specijalizovane za istraživanje bolesti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje izazivaju pandemije i koje mogu biti iskorišćene kao biološko oružje", navodi "Dejli mejl".

Prema podacima britanskog dnevnika, Hanter je predstavio tu kompaniju gasnom preduzeću "Burizma" za potrebe "naučnog projekta" uz učešće biolaboratorija visokog nivoa biozaštite u Ukrajini.

Iako je Metabiota navodno kompanija koja se bavi medicinskim podacima, njen potpredsednik je poslao Hanteru 2014. godine pismo u kojem je opisao kako bi oni mogli da "učvrste kulturnu i ekonomsku nezavisnost Ukrajine od Rusije", navodi list, prilažući fotografije elektronskih pisama.

"Elektronska pošta i podaci odbrambenog ugovora verifikovanog od strane Dejli mejla sugerišu da je Hanter imao važnu ulogu u tome da osigura da Metabiota može da sprovodi svoja istraživanja patogena na udaljenosti od nekoliko stotina milja od granica sa Rusijom", navodi se u članku.

Navodi se da je Metabiota radila u Ukrajini preko kompanije Black & Veatch (B&V) koja je imala tesne veze sa vojnim obaveštajnim službama, koja je podigla u Ukrajini laboratorije gde su se analizirale smrtonosne bolesti i biološko oružje.

Hanter je sa svoje strane sa kolegama iz investicionog fonda Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) obezbedio finansiranje za kompanije, među kojima je Metabiota koja je dobila 500.000 dolara.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.

Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona. Kasnije je objavljeno da je neke od njih finansirao i sin predsednika SAD Hanter Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.