Island: Pronađen avion koji je pre dva dana nestao sa radara

Izvor: B92, 05.Feb.2022, 23:45

Island: Pronađen avion koji je pre dva dana nestao sa radara

Vlasti Islanda pronašle su na dnu jezera Tingvalavatn avion ''Cesna 172N'' koji je pre dva dana nestao sa radara sa troje turista i pilotom.

To je danas saopštila policija.

Troje turista koji su u četvrtak krenuli avionom na turističku turu bili su iz Belgije, Holandije i Sjedinjenih Američkih Država, objavio je dnevnik Morgunbladid, prenosi Rojters.

Obalska straža Islanda je u saopštenju navela da se avion srušio u jezero Tingvalavatn koje se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na oko 40 kilometara istočno od glavnog grada Rejkjavika, kao i da je olupina letelice pronađena uz pomoć podmornice bez posade.

Avion za sada nije izvučen na površinu i još uvek nije pronađeno ni jedno telo.

Iz holandskog Ministarstvo spoljnih poslova rečeno je Rojtersu da ih je avio-kompanija obavestila da je u trenutku kada je avion nestao u njemu bio i 27-godišnji Holanđanin koji živi u Belgiji.

Zvaničnici obalske straže Islanda nisu mogli odmah da potvrde nacionalnost drugo dvoje nestalih putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.