Izvor: RTS, 11.Okt.2020, 06:02

Iskoristite sunčan dan, u ponedeljak nikuda bez kišobrana

Sunce koje će u nedelju grejati u veći deo zemlje, u ponedeljak će smeniti pravo jesenje vreme – čekaju nas niže temperature uz obilnije padavine.
Posle svežeg i ponegde malgovitog jutra, nedelja će biti sunčana, osim na severozapadu gde će oblaci doneti slabu kišu i najaviti promenu vremena tokom noći.
Jutarnja temperatura ponegde samo četiri, a najviša dnevna do 24 stepena.
Ponedeljak donosi zahlađenje sa obilnom kišom, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se prvo očekuje na zapadu i jugozapadu Srbije (od 20 do 50 litara po metru kvadratnom).
RHMZ upozorava da će posle podne naoblačenje stići i do prestonice Srbije. Do utorka ujutro na području Beograda padavine će dostići od 30 do 40 litara po metru kvadratnom. 
U toku noći na visokim planinama moguć je i sneg.
Najniža temperatura od sedam do 13, a najviša od 12 stepeni na zapadu i severozapadu Srbije do 25 stepeni na jugoistoku.
U utorak se očekuje postepni prestanak padavina, prvo na jugozapadu Srbije, dok će u prepodne kiša dobro okvasiti Banat, istok i jugoistok zemlje.
Posle podne uglavnom suvo. Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od šest do 13, a najviša od 10 do 16 stepeni.
Sreda će uz sveže jutro biti nešto toplija uz delimično razvedravanje – najniža temperatura od četiri do osam, a tokom dana od 16 do 19 stepeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još danas uživajte u suncu jer RHMZ već za SUTRA IMA UPOZORENJE - Čeka nas pad temperature i OBILNE PADAVINE

Izvor: Blic, 11.Okt.2020

Poslednji dan nedelje iskoristite za prikupljanje energije putem sunčevih jer nas već od sutra očekuje pravo jesenje vreme uz znatno niže temperature, a biće vam potreban i kišobran.

Nastavak na Blic...

Vremenska prognoza - 12. oktobar

Izvor: RTS, 11.Okt.2020

Oblačno, hladno i kišovito. Na visokim planinama moguć je i sneg. Jutarnja temperatura do 13, najviša oko 23 stepena. . .Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave.(izvor RHMZ).12.10.2020. Ponedeljak Zahlađenje sa obilnom kišom, koja se prvo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.