Irski premijer se vratio medicini tokom pandemije: Radi kao lekar jednu smenu nedeljno

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 21:09

Irski premijer se vratio medicini tokom pandemije: Radi kao lekar jednu smenu nedeljno

Irski premijer Leo Varadkar, inače doktor po profesiji, ponovo se prijavio za lekarsku praksu i radiće jednu smenu nedeljno tokom epidemije koronavirusa.

Varadkar je radio kao doktor sedam godina pre nego što je napustio profesiju i ušao u politiku kada je izbrisan iz medicinskog registra 2013. godine.

Ministar zdravlja Sajmon Heris poslao je u martu poziv medicinarima da se prijave i pomognu zdravstvenom sistemu zemlje u borbi protiv koronavirusa uz poruku: "Vaša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja vas treba". Prijavilo se više hiljada medicinara, prenosi Rojters.

Prema pisanju "Ajriš tajmsa", Varadkar se ponovo prijavio u martu kada je kriza počela i radiće u javnoj zdravstvenoj službi (HSE) gde će telefonom stupati u kontakt sa osobama koje misle da imaju virus i iznositi procenu njihovog stanja.

Varadkar potiče iz lekarske porodice. Otac mu je bio doktor a majka medicinska sestra. Njegov partner je takođe lekar, a dve sestre i njihovi supruzi takođe rade u zdravstvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Irski premijer će jednom nedeljno raditi kao lekar da pomogne u borbi protiv pandemije

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2020

Irski premijer Leo Varadkar ponovo se registrovao kao zdravstveni radnik i radiće jednu smenu nedeljno kako bi pomogao u krizi izazvanoj širenjem virusa korona, objavio je danas njegov kabinet...Varadkar je sedam godina radio kao lekar pre nego što je napustio tu profesiju kako bi postao političar...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.