Iran šalje delegaciju u Rijad

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 17:36

Iran šalje delegaciju u Rijad

Iranska delegacija posetiće Saudijsku Arabiju kako bi uradila pripreme za otvaranje iranske ambasade u Rijadu.

To je objavila danas poluzvanična iranska novinska agencija ISNA.

Objava je došla nekoliko dana nakon što su ministri spoljnih poslova Irana i Saudijske Arabije razgovarali u Pekingu, u prvom zvaničnom susretu visokih državnih funkcioniera u prethodnih sedam godina, nakon što je Kina poručila da će pokušati da obnovi odnose između dve regionalne sile.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Iranska tehnička delegacija posetiće iransku ambasadu u Rijadu kako bi pripremila sve za ponovno otvaranje ambasade u Saudijskoj Arabiji", navodi ISNA.

Saudijsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u subotu da su njihovi zvaničnici bili u Iranu da razgovaraju o procedurama za otvaranje diplomatske misije Rijada u Teheranu, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.