Iran predstavio svoj borbeni avion, Rohani u kokpitu

Izvor: B92, 21.Avg.2018, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran predstavio svoj borbeni avion, Rohani u kokpitu

Teheran -- Iran predstavio novi borbeni avion. Predsednik Hasan Rohani poručuje da Teheran mora da razvoja vojsku kako bi sprečio druge zemlje da zauzmu teritoriju Irana.

Borbeni avion "Kovsar" je prikazan na svečanosti u Teheranu povodom Nacionalnog dana odbrambene industrije, kojoj je prisustvovao i Rohani.

Lovac "Kovsar" je u potpunosti domaće proizvodnje, sposoban da nosi različito oružje a koristiće se za kratke vazdušne misije podrške, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tasnim.

"Moramo da se spremimo za borbu protiv vojnih sila koje žele da zauzmu našu teritoriju i naše resurse", rekao je Rohani u govoru koji je prenosila televizija, navodi Rojters.

Prema njegovim rečma, Sjedinjene Američke Države ne usuđuju se da napadnu Iranu zato što su svesni njegove vojne snage i visoke cene konflikta. "Zašto nas SAD ne napadnu? Zbog naše snage, zato što znaju za posledice", rekao je Rohani, koji je i ušao u kokpit aviona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.