Iran:Odvojeni sastanci sa SAD i RUS

Izvor: B92, 07.Jun.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran:Odvojeni sastanci sa SAD i RUS

Teheran -- Iran će imati odvojene pregovore sa SAD i potom s Rusijom o svom nuklearnom programu, saopštilo je danas iransko Ministarstvo inostranih poslova.

Iran će prvo imati sastanke 9. i 10. juna sa SAD u Ženevi, potom s Rusijom 11. i 12. juna u Rimu, navodi se u saopštenju.

To je prvi put da vlasti u Teheranu vode odvojene pregovore koji nisu u okviru pregovora s grupom stranih sila 5+1 u kojoj su SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Iran je već imao bilateralne razgovore ali u okviru grupe 5+1.

Iran je prošle godine postigao preliminarni sporazum sa velikim silama kojim su ublažene neke sankcije a za konačni sporazum odredjen je rok od 20. jula.

Nova runda pregovora o iranskom nuklearnom programu biće održana 16. juna. Zbog nesuglasica na prethodnoj rundi nije počelo redigovanje konačnog sporazuma, kako se očekivalo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran će imati odvojene pregovore sa SAD i Rusijom

Izvor: Blic, 07.Jun.2014

Iran će imati odvojene pregovore sa SAD i potom s Rusijom o svom nuklearnom programu, saopštilo je danas iransko Ministarstvo inostranih poslova. ..Iran će prvo imati sastanke 9. i 10. juna sa SAD u Ženevi, potom s Rusijom 11. i 12. juna u Rimu, navodi se u saopštenju. To je prvi put da vlasti u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.