Iran će imati odvojene pregovore sa SAD i Rusijom

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran će imati odvojene pregovore sa SAD i Rusijom

Iran će imati odvojene pregovore sa SAD i potom s Rusijom o svom nuklearnom programu, saopštilo je danas iransko Ministarstvo inostranih poslova.

Iran će prvo imati sastanke 9. i 10. juna sa SAD u Ženevi, potom s Rusijom 11. i 12. juna u Rimu, navodi se u saopštenju. To je prvi put da vlasti u Teheranu vode odvojene pregovore koji nisu u okviru pregovora s grupom stranih sila 5+1 u kojoj su SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka. Iran je već imao bilateralne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razgovore ali u okviru grupe 5+1. Iran je prošle godine postigao preliminarni sporazum sa velikim silama kojim su ublažene neke sankcije a za konačni sporazum određen je rok od 20. jula. Nova runda pregovora o iranskom nuklearnom programu biće održana 16. juna. Zbog nesuglasica na prethodnoj rundi nije počelo redigovanje konačnog sporazuma, kako se očekivalo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.