Iran: Bog izazvao revolucije u arapskom svetu

Izvor: AlternativneVesti.com, 06.Jul.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Bog izazvao revolucije u arapskom svetu

Lider Iranske islamske revolucije ajatolah Sajed Ali Hamnei izjavio je da pobune koje proteklih meseci potresaju mnoge arapske zemlje na Bliskom Istoku i u Severnoj Africi, predstavljaju „potvrdu Božijih obećanja datih u Kuranu“. Prema njegovim rečima, koje prenosi novinska agencija Irna, iza revolucija, pučeva, i oružanih pobuna u više arapskih zemalja, stoji niko drugi do sam Bog.
„Ovi ustanci predstavljaju jasan znak da je posredi ispunjenje kuranskih obećanja“, naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << je Hamnei.
On je istakao i da Amerika, Izrael i njihovi saveznici „ne bi nikada ni pomislili da izazovu revoluciju u Egiptu“, već da je do svrgavanja predsednika Hosnija Mubaraka došlo „uz Božiju pomoć“.
Međutim, da su Amerika, Izrael i njihovi saveznici i te kako planirali revolucije i oružane pobune u zemljama od Severa Afrike do Centralne Azije potvrdili su, između ostalih, američki general Vesli Klark, kao i nekadašnji sekretar odbrane Pol Volfovic, koji su obelodanili da je Pentagon još 1991. godine imao razrađene planove kako da destabilizuje ovaj deo sveta.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.